2011. április 20., szerda

Nyúl a puskacsőben erdei gombás cannellonival – Robull receptje

Hozzávalók: fél kg nyúllapocka, 1,5 liter zöldség, vagy húsalaplé, 1 dl édes tokaji fehérbor, 1 ek liszt, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 1 gerezd fokhagyma, 1 doboz cannelloni tészta, 15 dkg erdei gomba, 1 dl tejszín, só, bors (fehér bors is), vaj és olíva olaj, 2-3 dkg friss parmezán, 1 kk paradicsom püré, fél csokor medvehagyma

Elkészítés:
1.Zöldségekből vagy csontokból alaplevet készítünk előző nap.
2.A füstölt szalonnát, a gombát apró kockára vágjuk. A vöröshagymást és fokhagymát finomra vágjuk.
3.A serpenyőben kiolvasztjuk a szalonnát majd jöhetnek rá a hagymafélék ezt átpirítva mehet bele az alaplé és a bor majd a só és a bors. (A sóval óvatosan, mert a szalonna lehet nagyon sós is. Én azt javaslom, hogy kóstoljuk meg előtte a szalonnát.)
4.Az egész alapban átforgatjuk a letisztított nyúllapockát, majd egy sütőzacskóba téve az egészet tepsibe rakva 180 fokon 1-1.5 órán át sütjük.
5.Amíg a nyúl megsül, elkészítjük a mártást és a tésztát. A gombát vajon vagy oliva olajon megpároljuk. Amikor kiadta magából a levet kicsit visszaforraljuk, majd felöntjük 2-3 dl alaplével. Ezzel pároljuk egy kicsit. 15 percnyi párolás után még egy kis alaplével felöntjük. ezután hozzáadjuk a tejszínt, amivel szintén beforraljuk. Sózzuk, borsozzuk (itt fehér borsot alkalmazunk)
6.Közben forrásban lévő vízben 3 percig főzzük a cannellonikat.
7.Amikor kivettük a tésztát megtöltjük a közben elkészült raguval. Mire ezzel végzünk a nyúl elkészült és kivehetjük a sütőből. A töltött cannellonikat megszórjuk friss parmezánnal és egy formában háromszög alakban megsütjük 20 perc alatt.
8.Amikor a nyulakat kivettük a sütőből a zacskót kinyitjuk és a levet egy forralóba öntjük amit forralni kezdünk. 1dl alaplevet hozzáönthetünk, de nem fontos. Ebbe megy a paradicsompüré és kiforraljuk felére majd félrehúzva 5 dkg vajat adunk hozzá, amivel simára keverjük.
9.Tálaláskor a cannellonikat a tányér egyik pontjára helyezzük, majd 2-3 db nyuszit elé helyezünk, amit leöntünk a pecsenyelével és megszórjuk friss medvehagyma metéltekkel.

A receptet Cseh Róbert (Robull) készítette. Köszönjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése