2011. április 20., szerda

Mustáros rozmaringos nyúlcomb diós kék sajtos polentával és grillezett paprikával - Húsimádat blog

Hozzávalók: 60 dkg nyúlcomb, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor friss rozmaring, 3 teáskanál dijoni mustár, 2 teáskanál mustármag, 1 dl rosé bor, 1 dl tejszín, 1 kanál kukoricaliszt, 5 dl tej, 5 dl víz, 25 dkg kukoricadara, 10 dkg dió, 10 dkg kék-penészes sajt, 4 db paprika, olívaolaj

Elkészítés:
Mozsárban durvára török borsot, és 1 kanál mustármagot. Összekeverem zúzott fokhagymával, 1 ág apróra vágott rozmaringgal, és egy teáskanál dijoni mustárral. Ezzel a keverékkel bekenem a kifilézett nyúlcombokat. Annyi olajat öntök rá, ami ellepi, és egy éjszakát hűtőszekrényben pácolom.

Másnap kiveszem a pácból a combokat, és szárazra törlöm papírtörlővel. Egy serpenyőben olajat hevítek. A combokat sóval, borssal fűszerezem, és mint egy hústekercset feltekerem. Megtűzöm hústűvel, és a forró olajban minden oldalára kérget sütök, majd átteszem egy tepsibe, és 180 fokon kb. 25 perc alatt készre sütöm. A visszamaradt olajba beleöntöm a bort, beleteszek 2 dkg apróra vágott diót, 1 ág rozmaringot és 2 teáskanál dijoni mustárt. Amikor a bor a felére beforrt, átszűröm egy gyorsforralóba, picit megsózom, és a tejszínben elkevert kukoricaliszttel mártás sűrűségűre főzöm.

A tejet vízzel és sóval felforralom. Folyamatos kevergetés közben hozzáadom a kukoricadarát, és sűrű puliszkát főzök belőle. A maradék diót mozsárban durvára töröm, és 2 részre osztom. Egy tálcára szóróm a dió felét, ráöntöm a sűrű puliszkát. 1 ujjnyi vastagra elsimítom, majd a tetejét megszórom a dió másik felével, és hagyom kihűlni. Mire kihűl jól formázható lesz. Pogácsaszaggatóval korongokat szaggatok belőle, forró olajban mindkét oldalát megpirítom, vigyázva, nehogy a dió megégjen. Amíg a puliszka készül, a paprikákat félbe vágom, és félig megsütöm sütőben.

Tálalás:
A tálaláshoz a maradék rozmaringot apróra vágom és elkeverem kevés olíva olajjal. A kész nyúltekercseket ujjnyi vastag szeletekre vágom. A kék sajtot felszeletelem.
A tányér közepére teszek egy kevés mártást. Erre kerül egy polenta korong, amire teszek egy nyúlszeletet és egy szelet sajtot. Ezt addig ismétlem, amíg a megfelelő adagot elérem. fontos, hogy a tetejére egy polentakorong kerüljön, amire már csak sajtot teszek. A "torony két oldalára kerül 2 fél paprika, amit meglocsolok a rozmaringos olajjal, és egy kevés sajtot morzsolok bele. Díszítem egy kevés mártással, frissen őrölt borssal és néhány csepp olajjal.

A receptet köszönjük a Húsimádat blognak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése