Itt a tavasz, nyakunkon a nyár, a kedvenc ruháink pedig nem jönnek ránk. A téli időszakban ránk raktározódó súlyfelesleg ledolgozása nem kis feladat, ráadásul az önsanyargatás senkinek sem tartozik a kedvenc elfoglaltságai közé. Egy-egy diéta során felmerül a kérdés, hogyan alakítsunk ki olyan kiegyensúlyozott étrendet, ami tápláló, mégis könnyed, és ráadásul az ízlelő bimbóinknak is tetszetős.
A nehéz, zsíros húsféleségek helyett fogyasszunk például kalóriaszegény, fehér húsokat.
Ilyen megoldás a nyúlhús is, amely alacsony zsírtartalmával, ugyanakkor jelentős fehérjetartalmával az egyik legegészségesebb húsféleségek egyike. Optimális zsírsav-összetételének köszönhetően nem hizlal, így bátran beleilleszthető a fogyókúrás étrendbe is. Mindemellett könnyen emészthető, így nem teheli meg a szervezetet.
A nyúlhús egyéb beltartalmi értékeinek köszönhetően a tudatos, és egészséges életmód egyik alapélelmiszere, amit változatosan el tudnak készíteni a háziasszonyok. Íze kellemes, inkább semleges, hasonlít a csirkehúséra. A nyúlból kiváló raguk, grillételek, hidegtálak, pástétomok készíthetők.
Kiváló nyúlhúsos recepteket a www.gasztrabbit.blogspot.com oldalon olvashatnak!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése