2010. november 29., hétfő

Sáfrányos nyúlragu csicseriborsóval, zöld olajbogyóval - Flat Cat


Hozzávalók:
4 nyúlcomb (hátsó comb, csontos)(kb 85-90 dkg)
20 dkg olajbogyó (nagy szemű, zöld)
25 dkg csicseriborsó
2 dl nyúl alaplé
2 dl száraz fehérbor (könnyű, nem túl karakteres ízű)
1 nagy fej fehér hagyma (~ 10-12 dkg)
2 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
2 ek vaj
1 csokor petrezselyemzöld
nagy csipet sáfrány
1 babérlevél

A csicseriborsót beáztatom előző este, majd másnap bő, enyhén sós vízben puhára főzöm, leszűröm.
Az olajt felhevítem, hozzáadom a vajat és a combok mindkét oldalát aranyszínűre sütöm benne. Kiszedem a húst, a visszamaradt zsiradékra dobom a finomra aprított hagymát, üvegesre sütöm, majd hozzáadom a szintén finomra aprított fokhagymát, és felöntöm a borral. Hozzáadom a sáfrányt, babérlevelet, visszaszedem a combokat és visszaöntöm az alattuk összegyűlt levet is, sózom, hozzáadom az átöblített, lecsepegtetett olajbogyót, majd fedő alatt addig párolom kis láng felett, amíg a hús teljesen megpuhul, szinte már leomlik a csontról.
Hozzákeverem a csicseriborsót, majd még nagyjából negyedórán át főzöm, fedő nélkül, erősebb lángon, hogy a szaft elérje a kellő (egyébként ízlés szerinti) sűrűséget, a hús pedig tényleg leomoljon a csontokról.

Tálalás előtt kiemelem a combokat, a csicseriborsót elkeverem a finomra aprított petrezselyemzölddel, és visszarakom a húst a ragu tetejére.

Jó étvágyat kíván hozzá: Flat Cat
http://flat-cat.hu/2010/11/26/safranyos-nyul-ragu-csicseriborsoval-zold-olajbogyoval/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése