2010. november 30., kedd

Nyúlbonbon - Gabojsza konyhája


Hozzávalók:
50 dkg darált nyúlcomb filé
1 tojás
1 saláta cukkíni
2 salotta hagyma
1 kiskanál őrölt fahéj
2 csipet őrölt szegfűbors
só és frissen őrölt színes bors
Panko morzsa
olaj a sütéshez
Mignon papír

A cukkínit héjastól lereszelem és összekeverem a darált nyúlhússal, tojással, nagyon apróra vágott salottával, fűszerekkel. Legalább egy órát pihentetem a masszát a hűtőben – hogy összeérjenek az ízek – majd 3 cm átmérőjű golyókat formázok a masszából, meghempergetem panko morzsában (vagy friss, házi kenyérmorzsában) és bő, forró olajba kisütöm. Konyhai papírtörlőn hagyom lecsepegni a fölös olajat, mignon papírba tálalom.

Jó étvágyat kíván hozzá:
Gabojsza konyhája
http://gabojszakonyhaja.blogspot.com/2010/11/nyulbonbon.html

1 megjegyzés: