2010. november 30., kedd

Pikáns nyúlcombok - Wise Lady


Hozzávalók:
4 nyúlcomb
2 evőkanál mustár
4 szál petrezselyem
2-4 szál rozmaring (nagyságtól függ)
2-4 szál kakukkfű (nagyságtól függ)
4-6 gerezd fokhagyma
1-2 teáskanál darált chili vagy cseresznyepaprika (ízlés szerint)
csipet fahéj (tényleg csak egy csipet!)
olivaolaj
vaj
só, fehérbors
Elkészítés:
A petrezselymet, kakukkfüvet, rozmaringot és a fokhagymát apróra vágom. Hozzáadom a mustárt, chilit. Őrölt borssal, fahéjjal ízesítem. Sót nem adok hozzá! 5-6 evőkanál olivaolajjal az egészet összekeverem, és a nyúlcombokat körben bekenem. Lefedem, és pácolódni hagyom egy éjszakát a hűtőben. (Ha szorít az idő, azonnal is lehet sütni.) Másnap egy cseréptálat (tepsit, jénait) vajjal vastagon kikenek, a combokat megsózom és beleteszem. A tálat alufóliával lazán leborítom, és 200 fokos sütőben kb. 1 órát sütöm (puhulásig). Leveszem a fóliát, a sütőt 250 fokra tekerem, és 10 percig pirítom. Nem szabad kiszárítani! Jól illik hozzá a dinsztelt krumpli. Tálaláskor fanyar házi dzsem vagy befőtt adható mellé - áfonya, meggy, szeder, naspolya, narancs, citrom.

Jó étvágyat kíván hozzá:
Wise Lady

http://www.wiselady.hu/2010/11/pikans-nyulcombok.html#axzz16lZ8lWKo

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése