2010. november 29., hétfő
Paradicsomos, olívás nyúl hátfilé - A'la carte Kulinária
Hozzávalók:
400 gr nyúl hátfilé
6 ek paradicsompaszta
10-15 szem magozott fekete olajbogyó
10-15 szem magozott zöld olajbogyó
1 dl víz
só
2-3 gerezd fokhagyma
1 csokor bazsalikom
olaj
Elkészítése:
1. A hátfilét felkockázzuk és olajon minden oldalát megpirítjuk, megsózzuk.
2. Hozzáadjuk a paradicsompasztát, a vizet és az olajbogyót és lefedve pároljuk kb 20 percig. Ha túl sűrű vízzel hígítjuk. A lényeg, hogy sűrű, de megfelelő (tunkolható : ) szaftnak kell lennie.
3. Ha a hús elég puha hozzáadjuk az bazsalikomot, és az apírtott fokhagymát és még 2-3 percig főzzük.
4. Ideális hozzá a friss fehét kenyér vagy a rizs.
Jó étvágyat kíván hozzá:
A'la carte Kulinária
http://alacarte-kulinaria.blogspot.com/2010/02/variaciok-nyul-hatfilere.html
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése