2010. november 29., hétfő
Édesköményes nyúlhátfilé - A'la carte Kulinária
Hozzávalók:
400 gr nyúl hátfilé
2 kisebb fej édeskömény
2 dl tejszín
víz
só
bors
1 csokor petrezselyem
olaj
Elkészítése:
1. A hátfilét felkockázzuk és olajon minden oldalát megpirítjuk, megsózzuk.
2. Az édesköményt felszeleteljük és kb 2-3 cm-es darabokra vágjuk, majd hozzáadjuk a húshoz. Pár percig pirítjuk a hússal.
3. Hozzáadjuk a tejszínt és szükség esetén adunk hozzá egy kis vizet is. Lefedve pároljuk kb 20 percig. A húsnak meg kell puhulnia. Ha ezt követően túl sok a lé, akkor fedő nélkül főzzük megfelelő sürüségűre.
4. Ha a hús elég puha hozzáadjuk az aprított petrezselymet és még 1 percig főzzük.
5. Tálalásnál megszórjuk frissen őrölt borssal. Ideális köret hozzá a rizs.
Jó étvágyat kíván hozzá:
A'la carte Kulinária
http://alacarte-kulinaria.blogspot.com/2010/02/variaciok-nyul-hatfilere.html
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése