2010. november 29., hétfő

Olivás, paradicsomos, görögös nyúl cserépedényben - A'la carte Kulinária


Hozzávalók 4 személy részére:
4 db nyúlcomb
20-25 szem olajbogyó
4 paradicsom
oregánó
bazsalikom

bors
Elkészítése:
1. A cserépedényt ha szüksége vízbe állítjuk és hagyjuk had szívja meg magát. Ezáltal könnyebben párolódik majd benne a hús, mert a nedvességet kiadja magából meleg hatására. Sajnos ez csak azokra a tálakra érvényes, amelyek nem zománcosak. Mindenképp fontos, ne melegítsük elő a sütőt, ha ilyen edényt használunk.
2. A paradicsomok felét (2 db-ot) felkarikázunk és a tál aljában helyezzük. Meglocsoljuk olíva olajjal.
3. Rátesszük a húst, amit bőségesen beszórunk oregánóval, bazsalikommal, sózzuk, borsozzuk.
4. Hozzáadjuk az olajbogyót, rátesszük az edény tetejét és a sütőben 190 fokon kb 1 órát sütjük.
5. Levesszük az edény tetejét, hozzáadjuk a két egész paradicsomot és további 30 percig pirítjuk a nyulat.
Ha elkészült steak burgonyával, salátával (mondjuk görög salátával) tálaljuk.

Jó étvágyat kíván hozzá:
A'la carte Kulinária
http://alacarte-kulinaria.blogspot.com/2010/04/olivas-paradicsomos-gorogos-nyul.html

1 megjegyzés: