2011. június 8., szerda

Almás nyúlmáj


Barátkozok ezzel a nyúltémával, egyelőre óvatos duhajként. Eddig abszolút pozitív minden. Ráadásul akárkivel beszélek a nyúlról, egyből rávágja, hogy "hm, még nem ettem, de állítólag nagyon egészséges", úgyhogy még meaculpázni sem kell azért, mert nyulat eszünk:) Príma lett ez a fogás is, nincs benne semmi bonyodalom. Pont jó!

Hozzávalók:
50 dkg nyúlmáj
2 fej vöröshagyma
2 db alma
olaj
só, bors
1 dl tejföl (elhagyható)


Elkészítés:
1. A hagymákat megpucoljuk és felkarikázzuk, a májat megmossuk, kivagdossuk az inakat és a felesleges részeket.
2. Nagy serpenyőben olajat hevítünk és beledobjuk a hagymát, néhány perc alatt üvegesre pirítjuk, majd kiszedjük egy jénaiba és félretesszük letakarva.
3. Ugyanabba a serpenyőbe belerakjuk a májat (ha kell, pótoljuk az olajat), és fedő alatt 5-10 perc alatt megsütjük, néha megforgatjuk közben, hogy minden oldaluk átsüljön. Ha kész, ezt is kiszedjük a jénaiba és félretesszük.
4. Az almákat megmossuk, magházukat eltávolítjuk és cikkekre vágjuk és beledobjuk a nagy serpenyőbe és fedő alatt ezt is pároljuk 5-8 percig, majd ha már megpuhult, akkor visszaöntjük hozzá a májat és a hagymát, kevés borsot szórunk rá és még együtt is pároljuk fedő alatt néhány percig. (Én itt a végén adtam hozzá a tejfölt, de szerintem el is hagyható).

Főtt rizzsel ettük, nagyon jó volt így együtt.

Készítette: Csak a Puffin
Az eredeti recept itt találhatól

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése