2011. március 31., csütörtök

Turbolyás nyúl terrine májjal, és aszalt paradicsommal – Gabojsza receptje

Hozzávalók: 500 g nyúlgerinc filé, 2 salotta hagyma, apróra vágva, 1 csokor apróra vágott turbolya (vagy petrezselyem), 2 cl konyak, diónyi vaj a terrine forma kikenéséhez, tengeri só és frissen őrölt bors, 2 tojásfehérje, 1 nyúl mája, 5-6 darab olajban eltett szárított paradicsom

A nyúlhúst kb. egy cm-es darabokra vágom, majd késes robotgépben ledarálom. Belekeverem az apróra vágott salottát, a konyakot, az enyhén felvert tojásfehérjét, ízesítem sóval, borssal.
Kivajazok egy terrine formát, és megszórom az alját aprított turbolyával. Belesimítom az ízesített nyúlhús massza felét, ráteszem a nyúl májat és az aszalt paradicsomot. Befedem a húsmassza másik felével, lefedem a terrine forma fedelével és bain marie-ben (vízfürdőbe állítva) 1 órán át sütöm 180 fokos sütőben. Kiveszem, a keletkezett levet leöntöm róla, és egy éjszakára lesúlyozom (a terrine formába pont beleillő méretű, alufóliával körbetekert hungarocell lapot teszek a kisült terrine tetejére, majd nehezéknek 1-2 konzervet teszek rá).

Másnap, szeletelve tálalom. Húsvéti, ünnepi asztalra való előétel.

Gabojsza receptjeit a blogján is megtekintheti!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése