Hozzávalók: fél kg nyúlmáj, 2 ek olívaolaj, 1 ek vaj, 20 dkg apró salotta hagyma, 1 zöldpaprika, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 csokor friss medvehagyma, só, frissen őrölt bors, 2 x 5 cl konyak
Egy méretes serpenyőben összeolvasztom a vajat, és olívaolajat. Rádobom a negyedelt salottát és a csíkokra vágott paprikát, a szeletelt fokhagymát, majd a hártyáktól megtisztított nyúlmájat. Tekerek rá borsot, és fedő alatt addig sütöm, míg a májból villapróbára (szúrásra) nem távozik vörös szaft. Ha már zsírjára sült, ráöntök 5 cl konyakot, és flambírozom, majd megsózom. A medvehagymát felaprítom. A serpenyő tartalmával együtt, és még 5 cl konyakkal leturmixszolom, ha szükséges, igazítok az ízén sóval. Ha nem lenne elég krémes, hozzáadok egy kevés puha vajat. Tálba szedem és mehet a hűtőbe dermedni. Pirítósra kenve, retekkel, újhagymával igazi ünnepi reggeli.
Gabojsza receptjeit a blogján is megtekintheti!
Egy méretes serpenyőben összeolvasztom a vajat, és olívaolajat. Rádobom a negyedelt salottát és a csíkokra vágott paprikát, a szeletelt fokhagymát, majd a hártyáktól megtisztított nyúlmájat. Tekerek rá borsot, és fedő alatt addig sütöm, míg a májból villapróbára (szúrásra) nem távozik vörös szaft. Ha már zsírjára sült, ráöntök 5 cl konyakot, és flambírozom, majd megsózom. A medvehagymát felaprítom. A serpenyő tartalmával együtt, és még 5 cl konyakkal leturmixszolom, ha szükséges, igazítok az ízén sóval. Ha nem lenne elég krémes, hozzáadok egy kevés puha vajat. Tálba szedem és mehet a hűtőbe dermedni. Pirítósra kenve, retekkel, újhagymával igazi ünnepi reggeli.
Gabojsza receptjeit a blogján is megtekintheti!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése