Hozzávalók:
0,3 kg nyúl comb ragu
1 db sárgarépa kockára vágva
10 dkg zöldborsó
10 dkg sárgahüvelyű zöldbab (vajbab)
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
1 db citrom
1 ek rizsliszt
1 ek paradicsompüré
0,5 dl olaj
1 tk cukor petrezselyem
tárkony
só
bors
A hagymát és a fokhagymát olajon megdinsztelem, hozzáadom a kockára vágott nyúlhúst, sózom, borsozom, majd hozzáteszem a paradicsompürét és a cukrot. Pár perc pirítás után a zöldségeket adom hozzá, és felöntöm kb. 1 liter vízzel. Ízesítem citrommal, tárkonnyal. Ha a hús megpuhult rizslisztből és tejfölből habarást készítek, és ezzel besűrítem a levest. Frissen vágott petrezselyemmel tálalom.
Nagyon jól hangzik,de had mondjam el,hogy aki nem kóstolta még a nyúlhúslevest,az mindenképp próbálja ki.Készítsen egy sima "vasárnapi"húslevest nyúlból,összehasonlíthatatlan íze van.Nagyon finom:)
VálaszTörlés