2010. március 1., hétfő

Tárkonyos nyúlraguleves

Hozzávalók:

0,3 kg nyúl comb ragu

1 db sárgarépa kockára vágva

10 dkg zöldborsó

10 dkg sárgahüvelyű zöldbab (vajbab)

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 dl tejföl

1 db citrom

1 ek rizsliszt

1 ek paradicsompüré

0,5 dl olaj

1 tk cukor
petrezselyem
tárkony


bors


A hagymát és a fokhagymát olajon megdinsztelem, hozzáadom a kockára vágott nyúlhúst, sózom, borsozom, majd hozzáteszem a paradicsompürét és a cukrot. Pár perc pirítás után a zöldségeket adom hozzá, és felöntöm kb. 1 liter vízzel. Ízesítem citrommal, tárkonnyal. Ha a hús megpuhult rizslisztből és tejfölből habarást készítek, és ezzel besűrítem a levest. Frissen vágott petrezselyemmel tálalom.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon jól hangzik,de had mondjam el,hogy aki nem kóstolta még a nyúlhúslevest,az mindenképp próbálja ki.Készítsen egy sima "vasárnapi"húslevest nyúlból,összehasonlíthatatlan íze van.Nagyon finom:)

    VálaszTörlés