2010. március 1., hétfő

Vadas nyúlcomb burgonyakrokettel

Hozzávalók:

1 db egész nyúlhát (csont nélkül)

0,5 kg mirelit húsleveszöldség

3 ek napraforgó olaj

3 ek cukor

3 gerezd fokhagyma

1 fej vöröshagyma

2 db babérlevél

1 citrom

1 ek mustár
2 dl tejföl

2 ek rizsliszt


bors


Burgonyakrokett hozzávalói:

25 dkg Mester tésztaliszt

80 dkg burgonya

1 tojás

késhegynyi sütőpor

őrölt bors

szerecsendió

Mester kenyérmorzsa

2 dl olaj


A nyúlhúst sózom, borsozom, kevés lisztbe forgatom és az olajon minden oldalát aranybarnára pirítom. A húst kiveszem az olajból és félreteszem. Az olajhoz hozzáadom a cukrot és karamellt készítek belőle. Ezután hozzáteszem a hagymát, fokhagymát és a leveszöldségeket. Pár percig pirítom és felöntöm kb. 0,5 liter vízzel. Beleteszem a húst, sózom, borsozom, babérlevéllel és pár citromkarikával ízesítem. Kb. 45 percig főzöm. Ha elkészült kiveszem a húst, és a mártást egy botmixerrel turmixolom. Tejfölből, rizslisztből és mustárból habarást készítek, és ezzel sűrítem a mártást. Burgonyakrokettel tálalom.


Krokett elkészítése:
A burgonyát megfőzöm, összetöröm, és kihűlés után hozzáadom a tésztalisztet, a tojást, és a fűszereket. Összegyúrom, 4-5 cm-es hengereket formázok, melyeket kenyérmorzsába forgatok. Bő olajban kisütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése