Hozzávalók:
1 db egész nyúlhát (csont nélkül)
0,5 kg mirelit húsleveszöldség
3 ek napraforgó olaj
3 ek cukor
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
2 db babérlevél
1 citrom
1 ek mustár
2 dl tejföl
2 ek rizsliszt
só
bors
Burgonyakrokett hozzávalói:
25 dkg Mester tésztaliszt
80 dkg burgonya
1 tojás
késhegynyi sütőpor
őrölt bors
szerecsendió
Mester kenyérmorzsa
2 dl olaj
A nyúlhúst sózom, borsozom, kevés lisztbe forgatom és az olajon minden oldalát aranybarnára pirítom. A húst kiveszem az olajból és félreteszem. Az olajhoz hozzáadom a cukrot és karamellt készítek belőle. Ezután hozzáteszem a hagymát, fokhagymát és a leveszöldségeket. Pár percig pirítom és felöntöm kb. 0,5 liter vízzel. Beleteszem a húst, sózom, borsozom, babérlevéllel és pár citromkarikával ízesítem. Kb. 45 percig főzöm. Ha elkészült kiveszem a húst, és a mártást egy botmixerrel turmixolom. Tejfölből, rizslisztből és mustárból habarást készítek, és ezzel sűrítem a mártást. Burgonyakrokettel tálalom.
Krokett elkészítése: A burgonyát megfőzöm, összetöröm, és kihűlés után hozzáadom a tésztalisztet, a tojást, és a fűszereket. Összegyúrom, 4-5 cm-es hengereket formázok, melyeket kenyérmorzsába forgatok. Bő olajban kisütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése