2010. március 1., hétfő

Párolt nyúlgerinc egresmártással főtt burgonyával

Hozzávalók:

1 csomag egész nyúlhát (csont nélkül)

30 dkg mirelit egres

30 dkg mirelit húsleveszöldség

2 közepes burgonya

10 dkg vaj

2 dl tejföl

3 ek rizsliszt

3 ek cukor


bors


1 liter vízben megfőzöm a leveszöldséget, sóval, borssal, babérlevéllel ízesítem. Ha elkészült leszűröm. Ebbe a párolólébe beleteszem a nyúlgerincet és kb. fél óra alatt puhára párolom. Ha elkészült, akkor a hámozott burgonyákat hozzáteszem és a nyúllal együtt puhára főzöm.
Az egresmártáshoz serpenyőben felolvasztom a vajat, majd megfuttatom benne az egrest. Hozzáadom a cukrot, egy csipet sót és felöntöm egy kevés vízzel. Pár perc forralás után a rizslisztből és tejfölből habarást készítek, ezzel besűrítem a mártást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése