Hozzávalók:
1 csomag egész nyúlhát (csont nélkül)
30 dkg mirelit egres
30 dkg mirelit húsleveszöldség
2 közepes burgonya
10 dkg vaj
2 dl tejföl
3 ek rizsliszt
3 ek cukor
só
bors
1 liter vízben megfőzöm a leveszöldséget, sóval, borssal, babérlevéllel ízesítem. Ha elkészült leszűröm. Ebbe a párolólébe beleteszem a nyúlgerincet és kb. fél óra alatt puhára párolom. Ha elkészült, akkor a hámozott burgonyákat hozzáteszem és a nyúllal együtt puhára főzöm. Az egresmártáshoz serpenyőben felolvasztom a vajat, majd megfuttatom benne az egrest. Hozzáadom a cukrot, egy csipet sót és felöntöm egy kevés vízzel. Pár perc forralás után a rizslisztből és tejfölből habarást készítek, ezzel besűrítem a mártást.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése