2010. december 21., kedd

Bíró Lajos jó tanácsai nyúlhús készítéshez

Közeleg a karácsony. Azoknak, akik valami újdonsággal lepnék meg családjukat, ajánljuk figyelmébe az igazán változatosan elkészíthető, ezerarcú nyúlhúst. Bíró Lajos, a Bock Bisztro tulajdonos séfje segít minket tanácsaival, hogy elkerülhessük nyúlhús készítése során is előkerülő buktatókat.

Fogadjátok szeretettel Bíró Lajos apró nyúlhús titkait, melyek betartásával igazán ízletes étkeket varázsolhatunk, nemcsak az ünnepi asztalunkra.

Első szabály, hogy nem szabad elnyomni a hús természetes ízét. Ezért ne használjunk túl sok fűszert, vagy kiegészítő anyagot. Például érdemes figyelembe venni, hogy a bacon és a sonka mellett már eltűnik a nyúlhús finom, érzékeny aromája.

Bíró Lajos arra figyelmeztet mindenkit, nagyon oda kell figyelni a hőkezelésre. 160ºC-on legfeljebb 30 percig süssük a húst, grillezésnél pedig ne tekerjük 140ºC fölé a sütő hőfokát. Párolni 80ºC-on érdemes, így bizonyosan nem veszik el a húsból a nedvesség.

A főzést érdemes lehet kerülni, hiszen ez esetben fenn áll annak a veszélye, hogy a nyúlhús szárazzá válik. A főzés helyett válasszuk inkább az alacsony hőfokon történő konfitálást, mely során tulajdonképpen zsiradékban történő abáláson esik át a hús, és így igazán koncentrált ízélményben lehet részünk.

Reméljük mindenki kedvet kapott egy ízletes, nyúlhúsból készült karácsonyi fogás elkészítéshez. Ebben is segítünk! A Gasztrabbit oldalán most megtalálható Bíró Lajos karácsonyi receptajánlata: Adventi nyúlgerincfilé céklás narancsmártással, és zsályás polentával.

Kellemes ünnepeket és sikeres főzést kívánunk Mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése