2010. május 19., szerda

Zöldséges nyúlmáj

Hozzávalók:

40 dkg nyúlmáj

40 dkg vöröshagyma

40 dkg sárgarépa

40 dkg kelbimbó

1 kk sűrített paradicsom

1 kk liszt

1 kk majoránna

4-5 ek olaj
só, őrölt bors


A zöldségeket megtisztítom. A hagymát félbevágom és felszeletelem. A sárgarépát karikákra, a kelbimbókat félbe vágom. Az olajat felforrósítom és ráteszem a zöldségeket. 5-10 percig párolom, majd borssal és paradicsompürével ízesítem. A lisztet csomómentesen elkeverem 2 dl vízben, ráöntöm a zöldségekre, és fedő alatt addig párolom, míg a répa roppanós nem lesz. A májat keskeny csíkokra vágom, belekeverem a fortyogó zöldségek közé, majd fedő nélkül, gyakran kevergetve puhára főzöm az ételt. A végén majoránnával, és sóval ízesítem.

Párolt rizzsel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése