2011. augusztus 8., hétfő

Padlizsános nyúlragu burgonyalepénnyel


Ehhez a padlizsán szószos nyúlhoz egy fokhagymás, burgonyás lepényt sütöttem, amolyan röszti félét. Egy könnyű, zamatos étel a mindennapokra.

Hozzávalók:
1 kg pecsenye nyúl,
1 vöröshagyma,
1-2 ek kacsazsír,
1 közepes padlizsán,
3 szál sárgarépa,
2 paradicsom,
2 gerezd fokhagyma,
4-5 friss bazsalikomlevél,
1 ágacska rozmaring,
só,
1 tk fűszerpaprika

A burgonyalepényhez:
1 kg burgonya,
2 gerezd fokhagyma,
2 tojás,


Elkészítés:
A hagymát aprítsuk fel, és a zsíron dinszteljük meg.
A padlizsánt kockázzuk, a répát karikázzuk fel, a paradicsomot szeleteljük.
A hagymára tegyük rá a tisztított nyulat, és fedő alatt pároljuk 6-7 percet.
Ekkor adjuk hozzá a zöldségeket, fűszerezzük, és fedő alatt pároljuk addig, amíg a zöldségek levet nem eresztenek, meg nem puhulnak.
Ekkor vegyük ki a húst, a zöldségeket pedig egy kis fűszerpaprikával együtt turmixoljuk le selymesre.
Tegyük vissza a mártásba a húst, és pár percet főzzük együtt.
A burgonyát hámozzuk meg, majd reszeljük le az apró lyukú reszelőn a fokhagymával együtt.
A levét nyomkodjuk ki, sózzuk, és keverjük bele a tojásokat.

A receptet Rita Konyhája készítette.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése