2010. január 11., hétfő

Ételallergia

A klasszikus ételallergia kialakításában az IgE antitestek vesznek részt.
Az immunrendszer tévedésből veszélyes anyagnak gondolja a bevitt élelmiszer valamely alkotóelemét, és a szervezet védelmének céljából elkezd ellenanyagot (hisztamint) termelni.

A válaszreakció rendszerint közvetlenül az élelmiszer elfogyasztása után fellép, ritkábban csak órákkal később jelentkezik, és elsősorban a gyomrot, ill.a bélrendszert érinti.

Az ételallergiás betegek száma a kutatások szerint mindenütt növekszik.
Kialakulása a csecsemő- és kisgyermekkorban a leggyakoribb. Ebben az életkorban a táplálékokban található fehérjék okoznak tüneteket, leginkább a tej, a tojás, a gabona és a hal fehérjéi váltanak ki allergiás reakciót. Nagyobb gyermekeknél és felnőtteknél inkább az adalékanyagok, ételszínezékek, tartósítószerek, egyes gyümölcs- és zöldségfélék fogyasztása okozza az érzékenységet.

A táplálékok minősége és mennyisége döntő szerepű a bélflóra egyensúlyának és a nyálkahártyák épségének fenntartásában.

A Tetrabbit Kft. által előállított nyúlhús allergén anyagot nem tartalmaz. A telep nyulai kiváló minőségű, ellenőrzött takarmányt kapnak, feldolgozásuk minden higiénés és állatvédelmi előírásnak megfelelő, így húsuk tiszta, omlós, és minőségi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése