2010. augusztus 19., csütörtök

Nyulat a Kistücsökben!


A minap Balatonszemesen jártunk! Ajánljuk mindenki figyelmébe a nyugalmáról és családias hangulatáról ismert környék egyik gyöngyszemét, a hosszú, patinás múltra visszatekintő Kistücsök Éttermet.

A Kistücsökben minden van mi szem szájnak ingere. Megízlelhetjük a somogyi konyha remekeit és 14 történelmi magyar borvidék borait kóstolhatjuk.

Akik mostanában ellátogatnak az éttermbe, mindenképp kóstolják meg a következő fogást, melyet Csapody Balázs, a Kistücsök Étterem, Borpince és Vinotéka tulajdonosa ajánl figyelmünkbe.

Házinyúl gerinc fokhagymás-paradicsomos zöldbabbal, sajtos puliszkával

A kukoricadarát forró sós vízben felrakjuk főzni körülbelül hétszeres mennyiségű vízben. A sűrűsödést követően extra szűz olívaolajjal ízesítjük.

A zöldhüvelyű babot leforrázuk, de csak annyira, hogy még roppanós maradjon. Összepároljuk a paradicsommal és az enyhén lepirított fokhagymával. Sózzuk, és egy kicsi vajjal megfuttatjuk.

A nyúlfilét sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben körbe sütjük. Langyos helyen 5-7 percet pihentetjük, közben a serpenyőben ropogósra sütjük a puliszkát. A tetejére langyos tejfölt és reszelt érett kecskesajtot rakunk. Ezután a nyúlfilét készresütjük a serpenyőben.

Jó étvágyat kívánunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése