2010. szeptember 2., csütörtök

Szeptember Fesztivál a Bókay kertben

Akik szeptember 3-5 között ellátogatnak a XVIII. Kerületi Bókay kertbe, azoknak felhőtlen szórakozásban és finom falatokban lehet része.

Az idén is megrendezésre kerülő Szeptember fesztiválon mindenki megtalálja a számítását. A legkisebbeket rajzverseny és táncbemutató várja, a kicsit nagyobbakat pedig diákverseny.

Emellett számos koncertet is megtekinthetnek az idelátogatók. Többek között fellép az UP, a Zorall, és az Anti Fitness Club is.

A finom ételek kedvelőinek sem kell csalódniuk. A Szeptember Fesztivál keretében kerül megrendezésre 5-én vasárnap a Nyúlhús főzőverseny, melynek célja a “Magyar nyúlhús” népszerűsítése.

A versenyen 50 csapat indul, melynek tagjai mind 14-18 év közötti ifjú szakácsok, akik most megmutathatják, hogy mit tudnak. Az elkészült ételeket neves szakemberekből álló zsűri bírálja el, a díjakat pedig a Nyúl Terméktanács elnöke adja át.

A szakmai zsűri tagjai:

  • Németh József (a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) Vendéglős és Hagyományőrző Bizottság Venesz-díjas elnöke, az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend Nagytanács tagja),
  • Szabó Pál (z MNGSZ Nagykövete, az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend főkancellárja),
  • Mészáros István (mesterszakács, az MNGSZ Vendéglős és Hagyományőrző Bizottság tagja, az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend Nagytanács tagja),
  • Ónodi Ferenc (az MNGSZ Vendéglős és Hagyományőrző Bizottság tagja, szakíró és tanár),
  • Gombi Ani (az MNGSZ Versenybizottság Venesz-díjas elnöke),
  • Gombás András (a Magyar Vendéglátó Ipartestület Regionális alelnöke) valamint
  • Zila László (cukrászmester, az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend Nagytanács tagja).


Minden érdeklődött szeretettel várnak a rendezvény szervezői a XVIII. Kerületi Bókay kertben szeptember 3-5. között.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése