2009. október 13., kedd

Kedvcsináló

Első emlékezetes nyúlfogyasztásom a lecsós nyúl volt (melyet férjem készített kicsi családunknak). Úgy gondolom, hogy aki még nem evett, vagy nem készített soha nyúlhúsból ételt, annak ez a recept tökéletes lesz. A lecsó közismert és közkedvelt étel, hússal megbolondítva, garantált lesz a sikere. Gyorsan, egyszerűen elkészíthető.

Lecsós nyúl
Hozzávalók:
50 dkg nyúlhátfilé
3 fej vöröshagyma
6 paradicsom
5 paprika
2 gerezd fokhagyma
só, bors, rozmaring (őrölt)
olaj

A húst csíkokra vágom. Kevés, de forró olajban megpirítom 2-3 perc alatt, csak azért, hogy a zamatos nedvek bezáródjanak a húsba. Borssal, rozmaringgal és sóval megízesítem. (Szerintem a rozmaringot szereti a nyúlhús). Ezután a húst kiszedem egy tányérba, és lefedve pihentetem kicsit. Az edénybe öntök még egy kis olajat és a durvára vágott vöröshagymát megdinsztelem benne. Hozzáadom a megpirított hús, a zúzott fokhagymát, a feldarabolt paradicsomokat és paprikákat. Lefedem, és néha megkevergetve készre főzöm. Ízlés szerint sózom. Tört krumplival tálalom.
Paradicsomból és paprikából tehetünk bele többet is, mint a fent leírtak, de fontos, hogy az arányokat tekintve a hús legyen a hangsúlyos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése