2011. november 14., hétfő

Budapest Bank Business Partner-díj 2011 – A “Nyúl-unk a munkáért” program is a jelöltek között

A Budapest Bank harmadik alkalommal hirdette meg "Budapest Bank Business Partner-díj" pályázatát, hogy elismerje a kiemelkedő üzleti megoldásokat.
A cél a legjobbak díjazásán túl, hogy a vállalatokról és tevékenységeikről készült kisfilmeken keresztül mások számára is mintául vehető ötleteket osszanak meg.
A 2011-es pályázat mottója "Vállalkozások a helyi fejlődésért". Annak jegyében került bemutatásra, hogy a pályázók milyen együttműködéseket alakítottak ki más regionális illetve helyi vállalatokkal. Ezek az együttműködések hozzájárultak a vállalatok fejlesztéséhez, és ezen keresztül a helyi gazdaság fejlődésére is pozitív hatással voltak.

A Tetrabbit Kft. által is támogatott “Nyúl-unk a munkáért” program életre hívója, Zika Szövetkezet az elsők között élt a lehetőséggel, hiszen az országos szintű kezdeményezés az elmaradott falvakban élő hátrányos helyzetű családok és gyermekeik számára biztosít munkalehetőséget.
A Zika Szövetkezet nagy eséllyel pályázik a díjra, hiszen az általa megálmodott és életre hívott országos szintű kezdeményezés, a “Nyúl-unk a munkáért” program az elmaradott falvakban élő hátrányos helyzetű családok és gyermekeik számára biztosít munkalehetőséget. A program azzal a céllal jött létre, hogy felelevenítse a 70-es, 80-as években népszerű háztáji gazdálkodást. A nyúltenyésztés által megélhetéshez juttatja az arra rászorulókat, valamint ezt a fajta munkakultúrát is népszerűsíti. Az önfenntartás céljából tenyésztett nyulak húsa a mindennapi táplálkozás színesebbé tételéhez is hozzájárul, hiszen nagyon fontos vitamin- és tápanyag forrás, a fehérje szükségletet is biztosítja.

A Nyúl-unk a munkáért program szeptemberi indulása óta országosan 12 településen, valamint a romániai Gyimesbükkön kerültek nyulak kihelyezésre, azóta a faluközösségek vezetőitől sorra érkeznek a sikerekről szóló beszámolók. A falvakban a lelkesedés töretlen, a támogatott családok gyermekei naplót vezetnek, maguk etetik és gondozzák az állatokat. A gondos odafigyelés eredményeként a nyulak szépen fejlődnek, Gyimesbükkön például már 97 kisnyúl született. Az előírásoknak megfelelő tartás mindenhol a faluközösségi vezető ellenőrzése alatt folyik, a szakemberek a kezdeti oktatás után továbbra is tanácsokkal segítik a családokat, valamint állatorvos felügyeli a nyulak egészségügyi állapotát.

A Budapest Bank Business Partner-díj címért pályázók programjai közül a Budapest Bank vezetőiből és független szakértőkből álló zsűri (Dr. Palócz Éva, a KOPINT-TÁRKI Konjunktúrakutató Intézet vezérigazgatója, Dr. Kürti Sándor, a Kürt Zrt. alapító-elnöke és Brückner Gergely, a Figyelő főmunkatársa) választotta ki a bank minden egyes, ún. vállalati régiójából a legjobbat, többek között a Zika Szövetkezetet is.

Ezután az internetes szavazatokon múlik, hogy ki nyeri a fődíjat, illetve második és harmadik helyezést. Az első helyezett 3 millió forint értékű, az ezüst és a bronzérmes pedig 2, illetve 1 millió forint banki szolgáltatás jóváírásban illetve továbbképzési lehetőségben részesül. Szavazni 2011. december 31-ig lehet a http://www.budapestbank.hu/szolgaltatas/vallalat/partner-dij.php internetes oldalon, az eredményhirdetésre 2012 februárjában kerül sor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése