2010. április 17., szombat

Tavaszi nyúltokány

Hozzávalók 4 személyre:

1 egész nyúl
5 dkg füstölt szalonna
2 nagyobb fej vöröshagyma (kb. 20 dkg)
4 gerezd fokhagyma
1 ek. paradicsompüré
1 púpos ek. liszt
2 dl fehérbor
1 marék friss kakukkfű
étolaj
só, bors,


Az egész nyulat feldarabolom, combjait is félbevágom, majd sózva, borsozva félreteszem. A hagymát és a szalonnát felkockázom és kevés forró olajban üvegesre pirítom. Erre ráteszem a húst, a zúzott fokhagymát, leöntöm fél deci vízzel és a borral, majd alacsony hőfokon, lefedve, puhára párolom. Amikor a hús elkészült, hozzákeverem a paradicsompürét, a felaprított, illatos kakukkfüvet, és fedő alatt még kb. 15 percig párolom. Végül a liszttel besűrítem, összeforralom és rizibizivel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése