2010. október 20., szerda

Paprikás nyúl medvehagymás gombóckával

Hozzávalók:

Nyúl paprikás:
Nyúlcomb filé 50 dkg
Alaplé
Lecsó 3-4 evőkanál
Fűszer paprika
füstölt szalonna

Medvehagymás gombóc:
tojás 2 db

víz 1 dl
búzaliszt 13 dkg
burgonyaliszt 7dkg
medvehagymakrém 4 kk

friss vagy fagyasztott medvehagyma levél

Díszítés: cékla

Elkészítés:
A nyúlpaprikás alapjához a már jól ismert módon elkészítjük a paprikás alapot, melybe ezúttal füstölt szalonnát is tehetünk. Ezen az alapon pirítsuk, illetve pároljuk meg a kockákra vágott nyúlcomb filét, majd paprikázzuk. Abban az esetben, ha mindeközben a hús zsírjára sülne, egy kevés alaplével vagy vízzel hígítsuk, majd adjunk hozzá három-négy evőkanál lecsót.

A medvehagymás gombóckákat már a hús készítése közben elkezdhetjük készíteni.

Egy tálban keverjünk össze két tojást egy kevés sóval és egy deciliter vízzel, majd adagoljuk hozzá a búzaliszt, illetve a burgonyaliszt keverékét, valamint a medvehagyma krémet. (a medvehagymakrém helyettesíthető megfelelő mennyiségű friss vagy fagyasztott, apróra vágott medvehagyma levéllel) Az így elkészült keveréket negyedórát pihentessük. Ezt követően nedves kézzel formázzunk dió nagyságú gombócokat a masszából.

Egy nagy fazékban forraljunk vizet, azt sózzuk meg, majd helyezzük bele a gombócokat. Amikor feljönnek a víz felszínére szűrőkanállal még egyszer forgassuk meg őket, majd egy perc múlva vegyük ki és csöpögtessük le.

Tálaláskor a gombóckákat locsoljuk meg a nyúlpaprikás levével és díszítsük nyers céklacsíkokkal.

1 megjegyzés:

  1. :)) Ma én is nyúlban utaztam! http://juduspeckonyha.blogspot.com/2010/10/nyulon-tul-paprikas-es-tuzdelt-comb.html
    A medvehagymás gombócka csuda fini lehet! Ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés