2010. június 25., péntek

Göngyölt töltött nyúlgerinc, nyúl saslik gombával, hagymával, pritaminpaprikával, pesztós pirítós, könnyű tavaszi saláta


Hmmmm, ez a pompás étel a 2010. évi Tetrabbit Partnertalálkozó főzőversenyére nevezett Anas csapat ötletéből valósult meg, május 13-án, festői környezetben a négycsillagos Kastély Hotel Szirákban.

Hozzávalók:

Saslik:

  • gomba (kis fejű csiperke)

  • 3 színű pritaminpaprika

  • újhagyma, nyúlcomb

  • füstölt császárszalonna

  • saslik pálca


Páclé:

  • Hagymás rostélyos fűszersó

  • só, bors

  • tárkonyos ecet

  • majoranna

  • olivaolaj/napraforgó olaj

  • worchester szósz

  • balzsamecet


Kötözött nyúlgerinc:

  • Nyúlgerinc, hagyma


Hagyma pesztó:

  • Újhagyma zölddel

  • lilahagyma

  • fokhagyma

  • olivaolaj, bors, só


Friss nyári saláta:

  • Salátamix keverék

  • paradicsom

  • fürtös uborka

  • lilahagyma

  • újhagyma

  • pritaminpaprika

  • kecskesajt


Salátaöntet:

  • Balzsamecet

  • olivaolaj

  • só, bors, mustár


A saslik hozzávalóit megmossuk, a paprikát, nyúlcombot, szalonnát 2x2 cm, az újhagymát (zöldjét is) 2cm hosszú darabokra vágjuk. A gombát egészben hagyjuk.

Elkészítjük a páclevet ízlés szerint a felsorolt fűszerekkel. A hozzávalókat legalább fél órára (akár 1 napra) a fűszeres olajba tesszük, jól elkeverjük.

A saslik pálcákat jól beolajozzuk, majd váltakozva felhúzzuk a zöldségeket, húst és szalonnát.

Egyenként alufóliába csomagoljuk, meglocsoljuk még egy kis páclével, majd a grillrácsra tesszük párolódni kb 20-25 percre. Ezután kicsomagoljuk és a parázs felett minden oldaláról megpirítjuk.

A nyúlgerincet kifilézzük úgy, hogy a dagadók és a két hátfilé egyben maradjon. Apróra vágott vöröshagymát; szórunk a kiterített húsra, bekenjük páclével. Ráfektetünk egy hátfilét, majd a dagadóknál fogva összegöngyöljük. Kívülről is bedörzsöljük a fűszeres olajjal. Alufóliába csomagoljuk és a nyársakhoz hasonlóan megsütjük. Felszeleteljük.

A salátához elkészítjük az öntetet. A zöldségeket összevágjuk, majd elkeverjük az öntettel.

A hagyma pesztóhoz az összetevőket összeturmixoljuk (kissé darabos maradjon) és állni hagyjuk. Tálaláskor forró pirítósra kenjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése